“Xarredes” – Presentacions de projectes sostenibles en format reduït

VEO és un producte tecnològic que, integrat en el mobiliari urbà, ofereix visualment i de forma passiva informació de la qualitat de l’aire que es respira en un punt concret. Al COLLAB validarem algunes de les hipòtesis sobre la integració de VEO a la ciutat de València.

Micològic. Desenvolupa un projecte d’Economia Circular agroalimentària. Inspirant-nos en la natura com a eina per resoldre problemes socials i ambientals transformem la palla d’arròs en substrat ecològic per al cultiu de fongs i bolets comestibles i medicinals promovent una alimentació saludable, sostenible que tingui cura la nostra salut i la del nostre Medi Ambient. Les restes del cultiu de fongs es reciclen com biofertilitzant o aliment per a bestiar, aconseguint zero residus: Reduir, reutilitzar, reciclar.

València Ciutat Amable és un projecte que engloba tres esdeveniments, el XV Congrés Ibèric “La bicicleta i la ciutat”, la III Trobada de dones ciclistes, i el II Bicifest de València. El lema és “cap a la ciutat amable totes comptem” perquè la bicicleta a més de ser un transport sostenible i saludable, també és una eina perfecta per aconseguir ciutats per a les persones. ciutats accessibles, segures i inclusives.

AeioLuz és una cooperativa Valenciana que ajuda a persones i organitzacions a reduir els seus costos energètics i ensenya a utilitzar l’energia de forma responsable i eficient, sent una eina per dinamitzar a l’administració, ciutadania .. cap al nou model energètic sostenible, just i situant a les persones en el centre de les accions, actuant en les àrees d’educació, estalvi, pobresa energètica i autoconsum. 

Barri La Pinada és un nou i innovador eco-barri a Paterna (València) pensat perquè famílies puguin gaudir d’un entorn vibrant, dinàmic, saludable i socialment cohesionat. El barri està sent co-dissenyat pels futurs habitants i ha estat concebut entorn a un col·legi, Imagine Montessori School. En el concepte s’integren dimensions com el consum gairebé zero energia i la reutilització d’aigües, la mobilitat sostenible i peatonalització, la integració en la naturalesa, economia compartida i circular, diferents fórmules habitacionals, qualitat de l’aire i la comoditat de serveis i comerços a peu de carrer. 

Cabanyal Horta és un projecte agroecològic per a la recuperació de l’espai públic al barri del Cabanyal que va sorgir en l’any 2015. El nostre treball se centra en el solar conegut com el Clot; una zona amb fort arrelament de població gitana. En aquest solar estaven les seves cases (fa gairebé més de 30 anys que van començar a derrocar per assegurar-li el camí a Blasco Ibañez, la gran avinguda del mar) ara està ple de records i d’horts.