Sostenibilitat

VESOS (València Escena Sostenible) és un festival sostenible. La sostenibilitat està al centre de la nostra filosofia, i per això apostem mitjançant diverses iniciatives, per l’aprofitament de productes artístic-culturals i gastronòmics locals, i promovem un estil de vida més respectuós amb l’entorn.

Objectius de sostenibilitat

 1. Impulsar la cultura de quilòmetre 0 a València.
 2. Potenciar el consum responsable de productes i serveis elaborats respectant les premisses d’un comerç més just.
 3. Reduir l´impacte ecològic de Vesos duent a terme mesures sostenibles.

 La sostenibilitat és el concepte temàtic principal de totes les jornades del festival Vesos, durant les que es duran a terme diferents accions i activitats que la fomenten:

 • Mercat sostenible.
 • Secció gastronòmica amb una variada oferta de productes de proximitat.
 • Xarrades i taules redones: mobilitat, canvi climàtic, reciclatge, energies renovables, moda, disseny, agricultura ecològica i altres matèries relacionades.
 • Associacions i col·lectius que amb els seus projectes fomenten la sostenibilitat a través de l’ecologia, la mobilitat i qualsevol altra de les seves vessants.
 • Oferta musical majorment de proximitat.
 • Tallers per a adults de temàtica sostenible.
 • Vesets: tallers per conscienciar els més menuts.
 • Accions sostenibles per disminuir i compensar l´impacte ecològic.

Som conscients que la paraula sostenibilitat inclou gran quantitat de filosofies i conceptes, entre les que centrarem les nostres iniciatives destaquen: el canvi climàtic, l’economia circular, el consum local, la mobilitat sostenible, l’agricultura ecològica versus transgènics, el disseny i la moda a partir d’elements reciclats, la biodiversitat en l’àmbit mediambiental i la diversitat en l’àmbit cultural.

Tot això ho fem des de la convicció que un món més sostenible comença per les xicotetes coses, pels detalls que formen part de l’estil de vida de cada un, ja que, què mengem, què vestim, quin transport elegim, quin tipus d’oci i cultura consumim, com eduquem i transmetem valors als menuts, repercuteixen de forma directa en l’entorn.

Estem convençuts que contribuir a crear un món més sostenible pot tenir una repercussió econòmica, social i ecològica molt positiva per a tots. Per això, un dels eixos de la filosofia de VESOS és conscienciar i involucrar els diferents agents: organització del festival, proveïdors, institucions, artistes, associacions i públic en el repte de fer de València una ciutat més sostenible, començant pels xicotets gestos de cada un de nosaltres.

T’agrada el moviment vesos? Els dies 4,5 i 6 de maig seran verds, així que marca’ls a la teua agenda i vine   passejant amb bicicleta o caminant.