2n Accèssit de Eco-Artist 2018: Spoken Eco de Poetas del Montón

Spoken Eco és d’una banda un recital de poesia participatiu on pot apuntar-se qualsevol, basat en temàtica ecològica, però si volem entrar en metàfores direm que és una creació relacional basada en l’oralitat, un esdeveniment que busca que les distintes persones que participen ja siga com a participants o com a espectadors reflexionen i debaten sobre la importància de la sostenibilitat, la necessitat d’una transició cap a un nou model energètic i els primers impactes del canvi climàtic i les formes d’adaptar-se al mateix i d’esta manera siguen ells mateixos els que generen material en forma oral: ja siga poesia, relat, conte, monologue etc. que després s’estendrà en el propi format oral, o en altres com poden ser l’escrit i audiovisual.”

El projecte no és simplement el que ocorre en l’espai escènic, el projecte, es genera des que es mana la convocatòria, s’estén a cada persona que decidix participar i el seu entorn, en el moment el “pùblic” fa o desfà, obliga a fer-se preguntes, després el material i el que ha passat es difon entre el boca a boca o per les distintes xarxes socials i moltes altres variables que no podem controlar.

En compte de realitzar una “creació artística” on les persones siguen mers espectadors, usuaris i/o consumidors, plantegen obrir l’espai i dotar dels instruments i mecanismes perquè siguen ells els propis generadors de cultura i reflexió. Igualment a banda d’arreplegar tot en format audiovisual perquè puga ser compartit lliurement l’ús de les xarxes socials i Internet abans, durant i després a l’entendre el projecte no sols com l’esdeveniment en si, sinó com quelcom relacional en el que la seua vida es prolonga fora de cap espai, temps o control.

Poetas del montón és un projecte artístic, cultural i social que sorgix en 2015 per a treballar des de, amb, per a i per la cultura, amb una visió centrada en la democràcia cultural generant propostes artístiques de proximitat, participatives, diverses, pròximes i divertides.

http://poetasdelmonton.blogspot.com.es/p/que-es-poetas-del-monton.html

Divendres 4 de maig

16.30 h – Plaça de l’Ajuntament amb autobús de l’EMT. Recital en cadascuna de les línies que ens portaran fins a les Naus (línies 4 i 19), gràcies a la col·laboració de l’EMT València.

17.00 h – Biblioteca de Las Naves. Presentació de Spoken Eco.

Diumenge 6 de maig

13.30 h – Pati Gran de Las Naves. Recital de VERSOS SOSTENIBLES.

Participaran:

– Jorge García Guerrero.
– Elsa Moreno.
– Ágata Navalón.
– Beatrice Borgia.
– Ruth Sancho.
– Uma Arizkun.
– La Conirina.
– Elena Krause.
– Víctor Benavides.
– Irina Yellows.