1er Accèssit del Eco-Artist 2018: Herbari Urbá de Marco Ranieri

HERBARI URBÀ és un projecte artístic/ecològic d’instal·lació i acció que visualitza com en la ciutat els solars abandonats i/o en desús són hotspots de biodiversitat i els carrers i espais que els comuniquen servixen de corredor biològic per a les plantes, que brollen en cada muntó de terra acumulat en un racó, clavill o fissura, en qualsevol lloc mínimament favorable.

Es tracta d’un recorregut botànic urbà marcat amb senyalètica vegetal, on es realitzaran recorreguts botànics guiats acompanyant els espectadors en el descobriment de la flora urbana. La intervenció, exterior serà acompanyada per un herbari, un cartell explicatiu i uns punts mòbils de dispersió exposats en l’interior

Es tracta d’un projecte pioner que aborda des del món de l’art qüestions necessàries de rellevància emergent, com són les dels CORREDORS ECOLÒGICS URBANS i la INFRAESTRUCTURA VERDA. Es tracta d’un projecte tant global com local: el seu contingut és aplicable a qualsevol ciutat.

S’empra la ferramenta de la deriva i del caminar com a pràctica artística per a fomentar el coneixement del nostre entorn quotidià a través de la vegetació franqueja; implicant l’espectador com a part activa de l’obra, canviant la percepció de les persones en la seua forma d’observar i de caminar arran de l’experiència d’Herbari Urbà.

MARCO RANIERI és un artista emergent resident a València des de fa anys, actiu a nivell nacional i internacional, amb una consolidada projecció a Europa i recent a Sud-amèrica. Implicat en projectes de creació contemporània de relleu cultural en museus, centres de creació, institucions públiques i ens privats.

Centra el seu treball en la transformació de l’experiència de la Naturalesa en art, en el diàleg amb el territori, els seus agents i les seues energies creadores. En particular aprofundix els conceptes d’empatia, biomímesis i interdependència i estudia, interpreta i involucra en els seus projectes les dinàmiques ecosistèmiques, els processos de transformació del territori i les energies vitals còmplices del creixement vegetal.

http://www.marcoranieri.org/

Durant 4, 5 i 6 de maig 

* EXPOSICIÓ ECO-ARTIST VALÈNCIA 2018. “HERBARI URBÀ” (MARCO RANIERI). SITUADA A LA SALA D’EXPOSICIONS. 

Divendres 4 de maig de 17:00 h a 23:00 h / Dissabte 5 de maig de 10.00 h a 23:00 h / Diumenge 6 de maig de 10:00 h a 15.00 h. Divendres 4 de maig 17.00 h Divendres a les 17.00 h Presentació a la biblioteca de Les Naus. 

Dissabte 5 de maig 

14.00 h INICI RECORREGUT BOTÀNIC. HERBARI URBÀ (MARC RANIERI). PASSE 1 (45 MIN). 

19.00 h INICI RECORREGUT BOTÀNIC. HERBARI URBÀ (MARCO RANIERI). PASSE 2 (45 MIN). 

Diumenge 6 de maig 

10.30 H. INICI RECORREGUT BOTÀNIC. HERBARI URBÀ (MARCO RANIERI). PASSI 3. (45 MIN). 

13.30 H. INICI RECORREGUT BOTÀNIC. HERBARI URBÀ (MARCO RANIERI). PASSI 4. (45 MIN).